tisdag, september 11, 2007

Reflektion kolon

http://di.se/Avdelningar/Artikel.aspx?stat=0&ArticleID=2007/09/11/247659" target="_new"

Ehhh what? Jag höll på att trilla av stolen när jag läste detta. Skulle tiotusen svenskar leva på att Sverige kör biståndspolitik deluxe?

Hmm allmänt så började jag tänka på storbolag som Microsoft, Accenture och Oracle med mera som gjorde storsatsningar i Bangalore när jag var där nere. Man kan säga att de satsade riktigt jävla stenhårt på outsourcing och byggde jättecampus med glashus och finlirande fontäner och hela paketet. Deras storsatsning låg kring 1500-2000 personer och hmm ja Microsoft la ju ganska stor del av hela utvecklingen kring ”Vista” just i dessa regioner så då kunde man väl fläska på med resurser och människor.

Biståndet i Sverige underhåller alltså fem stycken Bangalore-Microsofts bara genom administration eller?

Det låter inte sunt på något sätt.

Jag förstår att de inte vill dra ner på det för mycket, man vill ju hålla arbetslösheten i tyglarna.

Snark!

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är LAS som skapat den situationen, SIDA anställer folk som skall vara ute på fältet och borra brunnar och bygga skolor problemet är att när dessa börjar bli 30-35 och skaffa barn och familj så är det inte så kul längre att hänga i avlägsna delar av afrika samtidigt kan man inte säga upp dem eftersom de är anställda på svenska avtal.

Därför hittar du SIDA personal utspridd på diverse projekt överallt i sverige, vilken nytta de gör för biståndsmottagarna är mycket oklart, snarare fungerar de som en PR-armé vars jobb är att inpränta i alla skolbarn och kommunalpolitiker att SIDA = den goda sidan = ska få pengar.

Om målet var att skapa maximal nytta för biståndspengarna borde man ge hälften till Bill & Melinda Gates foundation och den andra hälften till Barneviks hand in hand och ha 150 anställda på sida som dokumenterar och informerar men det är naturligtvis politiskt omöjligt.

3:42 fm  
Blogger Östermalmsräven said...

Jag vet inte så mycket om välgörenhet och de organisationer du talar om. Däremot så kan väl vilken halvblind människa som helst se att det är vajsing i systemet.

Vajsing deluxe.

10:46 fm  

Skicka en kommentar

<< Home