tisdag, maj 02, 2006

Två nya

Idag ”signar” jag två nya projektledare till teamet i Bangalore, vi blir då summa summarum tjugofyra stycken utvecklare i lokalerna. Tanken med projektledarna är att lyfta projektledningen från Sverige till Indien (då den inte riktigt fungerat tillfredsställande) och göra dessa till ”single point of communication” mot säljare och eventuella tekniska projektledare i Sverige/andra länder.

Vi jobbar med en bra rekryteringsbyrå men finliret får man sköta själv så jag satt i lördags och intervjuade sju kandidater och ur dessa plockar jag nu två.

Projektledare är ganska dyra då de har en civ. ingenjörsutbildning och under en längre period jobbat sig uppåt i stora hierarkier och större globala bolag för att nå till denna position. Båda får samma ingångslön och om de är duktiga och jobbar hårt (visar bra resultat) så behåller jag dem annars är det faktiskt ganska lätt att byta ut folk om det behövs.

De får 9000 SEK/mån

6 Comments:

Anonymous Anonym said...

Far civilingenjorerna 9000 sek/manad??? Herregud. Det ar grymt stor skillnad fran ex. Sverige.

11:54 fm  
Anonymous Anonym said...

Hur mycket kostar boende odyl i Bangalore?
9000 hmmm inte mycket..

4:42 em  
Blogger Anna said...

Antar att det är mycket pengar för dem, men här skulle man ju aldrig jobba för de pengarna.

9:32 em  
Blogger Östermalmsräven said...

v: Nej alltså civilingenjörerna får betydligt mindre, det är de dyrare projektledarna som får 9000 då de oftast jobbat en längre tid (5-6 år).

anna: Boende kan vara rätt dyrt eller svinbilligt beroende på de krav du har.

anna k: Japp det är faktiskt väldigt mycket pengar för dem, de kan typ ha hushållerskor och bygga egna fina hus för de pengarna (man kan inte direkt påstå att lönen alltid täcker sådant Sverige).

6:06 fm  
Anonymous Anonym said...

Men det ar ju anda sjukt lite. Min pappa jobbar som projektledare och jag vet ju att han far betydligt mer an 9000 spann i manaden. Men som A sa, det ar val billigare att leva dar?

10:35 fm  
Blogger Östermalmsräven said...

v: Jo precis, det kvittar ju om du tjänar en miljard i månaden omdet kostar tusen miljarder att köpa hus. Här i Indien kommer man, som sagt, riktigt långt på 9000 sek/mån.

11:32 fm  

Skicka en kommentar

<< Home